ING klacht: opa en oma geld kwijt

Door woekele op donderdag 8 oktober 2020 12:26 - Reacties (65)
Categorie: Random, Views: 9.152

Bij deze wil ik graag laten weten hoe ING met hun klanten omgaat.

Opa ging geld opnemen bij een PIN-automaat. Aangezien alle ING-automaten verdwenen zijn, moest hij naar een Geldmaat. Hier koos hij voor het bedrag van 300 euro. Aangezien de automaat alleen 15 briefjes van 20 had, annuleerde hij het proces. Hij kreeg zijn pas terug en heeft deze terwijl hij nog bij de automaat stond rustig opgeruimd.

Daarna is hij naar een andere Geldmaat in zijn woonplaats gegaan. Daar is het wel gelukt om 300 euro op te nemen, gewoon in briefjes van 50. Later die dag zag Oma op de rekening dat er twee keer 300 euro was afgeschreven, dus hebben ze gelijk ING gebeld. De medewerker gaf aan dat er iets mis was gegaan. Ze kon zien dat de eerste transactie geannuleerd was en dus zou er 300 euro teruggestort worden. Dat gebeurde ook.

Later werd de 300 euro echter weer afgeschreven. Ineens is ING van mening dat er wel twee keer 300 euro is gepind. Bij de eerste transactie zou het geld binnen een seconde na uitgifte uit de automaat zijn gehaald. Dat kan helemaal niet, want Opa had geannuleerd, had zijn pas teruggekregen en stond deze bij de automaat rustig op te ruimen. Als er geld uit was gekomen, had hij dat gezien. En al helemaal als iemand het er ook nog uit gehaald had. Nog los van het feit dat er geen geld uit mag komen als je annuleert. En dat de medewerker eerder ook kon zien dat er geannuleerd was.

We hebben veel moeite gestoken in contact leggen met ING, brief schrijven, etc. Maar het helpt niks. Opa en oma zijn hun hele leven al klant bij ING en zijn van het type dat teruggaat naar een winkel als ze teveel wisselgeld hebben gekregen. Voor hun is 300 euro ook een flink bedrag en ze kregen hierdoor last van slecht slapen en hartkloppingen. Maar ING houdt helaas de poot stijf. De 300 euro zijn opa en oma kwijt.

Ik had gehoopt dat ING dit beter zou oplossen...